Angelos Orfanakos

Πατέρας - Καντήλι: Ευχή του πατέρα

Αποποίηση ευθυνών

Καμία εγγύηση δεν δίνεται για την εγκυρότητα ή την ακρίβεια των πληροφοριών σε αυτή τη σελίδα. Οτιδήποτε σας συμβεί αξιοποιώντας μέρος ή το σύνολο των πληροφοριών αυτών είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

Η χάραξη της διαδρομής
Η χάραξη της διαδρομής

Η διαδρομή “Ευχή του πατέρα” (V+, 75 m) ολοκληρώθηκε και σκαρφαλώθηκε την 5/8/2012 από τους Γιώργο Περδικάρη - Άγγελο Ορφανάκο.

Η πρώτη επανάληψη έγινε την 23/8/2012 από τους Γιάννη Καγιαυτάκη - Θοδωρή Γράσσο - Δώρα Νούσια.

Περιοχή

Πεδίο Καντήλι, όρος Πατέρας, Μέγαρα Αττικής. Κινείται αριστερά από την “Καλό ταξίδι”.

Προσανατολισμός

Βρίσκεται στη σκιά μετά το μεσημέρι, οπότε προσφέρεται για σκαρφάλωμα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Απαραίτητα υλικά

Μία πλήρης σειρά καρύδια, friends ή/και καρύδες (hexentrics). Κράνος απαραίτητο!

Σκίτσο (topo)

Το σκίτσο (topo) της διαδρομής
Το σκίτσο (topo) της διαδρομής

Download

1η σχοινιά (V+, 25 m, 2*, p*)

Η 1η σχοινιά ξεκινάει πάνω σε βράχο, μπροστά από χαρακτηριστικό θαμνώδες δέντρο, κινείται δεξιά και ανεβαίνει εύκολη ράμπα (III) μέχρι τη βάση μεγάλης ανοιχτής καμινάδας, η δεξιά πλευρά της οποίας –αν και πολύ λεία– προσφέρει καλές τριβές.

Στην αρχή της καμινάδας περνάει από μεγάλο σφηνωμένο βράχο (V), μετά συνεχίζει πάνω και πιο βαθιά στην καμινάδα (V+) και πριν το τέλος της περνάει δεξιά σε πλάκα (IV+) για να βγει σε μεγάλο πατάρι με έντονη βλάστηση όπου βρίσκεται το πρώτο ρελέ (R1) (καρφί, πλακέτα με κρίκο).

Το πρώτο ρελέ
Το πρώτο ρελέ

2η σχοινιά (V+, 30 m, 2*, **)

Η δεύτερη σχοινιά κινείται σε πλάκα ακολουθώντας χαρακτηριστική σχισμή (V), κάνει λίγο δεξιά και συνεχίζει στην πλάκα (IV+) μέχρι τη βάση χαρακτηριστικού διέδρου. Αφού ακολουθήσει το δίεδρο (V), συνεχίζει δεξιά σε σαθρό πεδίο με τρύπα και δέντρο ελιάς. Συνεχίζει πάνω σε πλάκα περνώντας δεξιά από σχισμή (V+) και μετά κάνει πιο δεξιά και ακολουθεί δακτυλοσχισμή (IV+) μέχρι μικρό πατάρι στο οποίο βρίσκεται το δεύτερο ρελέ (R2) (2 πλακέτες με κρίκους).

Με σχοινιά 60 m, η 1η και η 2η σχοινιά μπορούν να ενωθούν για εξοικονόμηση χρόνου.

3η σχοινιά (IV+, 20 m, 1*, **)

Η 3η σχοινιά κινείται διαγώνια δεξιά στοχεύοντας συνεχώς την κορυφή του πύργου. Αρχικά ακολουθεί εύκολη πλάκα (IV) και βγαίνει σε μεγάλο πατάρι με σπασμένα. Έπειτα σκαρφαλώνει την κόψη (IV+) μέχρι την κορυφή του πύργου όπου βρίσκεται το τρίτο ρελέ (R3) (2 πλακέτες με κρίκους), κοινό με τις διαδρομές “Καλό ταξίδι” και “Λιθοβολισμός”.

Επιστροφή

Η επιστροφή γίνεται πίσω από τον πύργο με δύο ραπέλ.

Το πρώτο κατεβαίνει κάθετα από την κορυφή του πύργου (R3) μέχρι να συναντήσει έδαφος και στη συνέχεια κατεβαίνει σάρα μέχρι το επόμενο σημείο για ραπέλ το οποίο βρίσκεται αριστερά σε βράχο με ιμάντα.

Το δεύτερο ραπέλ κατεβαίνει προς τα δεξιά μέχρι να βγει κάθετα στον βράχο και καταλήγει στο έδαφος, κοντά στην αρχή της διαδρομής.

Μόλις φτάσετε στο έδαφος φροντίστε να απομακρυνθείτε αμέσως διότι πέφτουν συχνά πέτρες.

Εγγραφή

Αποποίηση ευθυνών

Καμία εγγύηση δεν δίνεται για την εγκυρότητα ή την ακρίβεια των πληροφοριών σε αυτή τη σελίδα. Οτιδήποτε σας συμβεί αξιοποιώντας μέρος ή το σύνολο των πληροφοριών αυτών είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

Στείλε το σχόλιό σου